Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάνβιτ - ΑΡΗΣ 96-84 | Τον λύγισαν οι διαιτητές και τα ριμπάουντ

Posted On Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 20:58

Μια από τις χειρότερες διαιτησίες σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του βίωσε ο ΑΡΗΣ μας με αποτέλεσμα να χάσει τη συγκεντρώσει του και μαζί και τα ριμπάουντ φθάνοντας μοιραία στην ήττα. Παιχνίδι που ήταν στα μέτρα, κόντρα σε μια ομάδα που παρά τη νίκη που πέτυχε δεν εντυπωσίασε αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα δωράκια των διαιτητών και να πάρει μια νίκη που τις δίνει ελπίδες για τη συνέχεια. Στο δικό μας στρατόπεδο πέρα από τα δικαιολογημένα παράπονα για τους διαιτητές για ακόμη μια φορά φάνηκαν ξεκάθαρα οι αδυναμίες αυτής της ομάδος κυρίως κάτω από το καλάθι.

Αν και μπήκαμε φουριόζοι στον αγώνα φθάνοντας στο +10 με τον Μακνήλ να σκοράρει ακατάπαυστα η μονόπλευρη υπερβολική ευαισθησία που έδειχναν οι διαιτητές στην άμυνα των παικτών μας γρήγορα αποσυντόνισε ολόκληρη την ομάδα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής Χάγκινς και Γουάιτ έφθασαν τα 3 φάουλ με αποτέλεσμα να δουν μεγάλο μέρος του αγώνα από τον πάγκο. Μόλις 9' και 32'' πρόλαβε να αγωνισθεί ο Γουάιτ ενώ και ο Χάγκινς παίζοντας από νωρίς στο όριο των φάουλ έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε άμυνες και στις διεκδικήσεις της μπάλας. Παρόλα αυτά μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα μιας ομάδας που για 40' σε ούτε μια φάση δεν κάνει μπλόκ άουτ για να μαζέψει με ευκολία το ριμπάουντ. Τα 45 ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες της Μπάνβιτ σε σχέση με τα 22 τα δικά μας φανερώνουν τον λόγο για τον οποίο χάσαμε σήμερα πέρα φυσικά από την κάκιστη διαιτησία. Τα 6 φάουλ παραπάνω που χρεώθηκαν οι παίκτες μας δεν αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο σφύριξαν σήμερα οι διαιτητές μιας και στο τέλος προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. 20 βολές παραπάνω μιας και σε κάθε επαφή κάτω από το καλάθι μας το χρέωναν με φάουλ. Το 4ο φάουλ του Γουάιτ όπου ο Βίντμαρ πριν σκοράρει απλώνει τον κώλο του και χαϊδεύει τον Γουάιτ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως μας σφύριξαν σήμερα οι διαιτητές. Εντυπωσιακός ο Γουότερς με 20 πόντους 10 ασίστ και μόλις 1 λάθος, με ξεσπάσματα ο Μακνήλ ενώ ο Κοέν πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα του ΑΡΗ αγωνιζόμενος κυρίως στην θέση 4, που είναι και η φυσική του θέση... Καλός και ο Μούρτος που αν και του ταίριαζε το σημερινό παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τον Πρίφτη. Λίγα πράγματα και σήμερα από τον Τσούπκοβιτς που πήρε σχετικά αρκετό χρόνο συμμετοχής αλλά και από τους υπόλοιπους που δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Η σημερινή ήττα όπως είχαμε πει και πριν το παιχνίδι δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στον ΑΡΗ. Παραμένουμε πρώτοι στον όμιλο παρέα με την Ούνιξ και την Τραμπζονσπόρ και όπως είναι το πρόγραμμα του Β γύρου και την πρόκριση μπορούμε να πάρουμε εύκολα αλλά και την πρώτη θέση.  Καλό όμως είναι από αυτή την ήττα να μάθουμε και κάτι και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας αγνοώντας  τις εξόφθαλμες αδυναμίες της ομάδος μας. Είναι νωρίς ακόμη και τα όποια λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού μπορούν να διορθωθούν εύκολα.  Η αντικατάσταση του Τσούπκοβιτς με έναν αναπληρωματικό βαρύ σέντερ μοιάζει μονόδρομος. Έχει καταντήσει κουραστικό όποτε βγαίνει ο Χάγκινς έξω, στην ρακέτα μας να στρώνεται κόκκινο χαλί για τους αντίπαλους ψηλούς που γίνονται ήρωες αλλά και στην επίθεση αυτοί οι ωραίοι συνδυασμοί κάτω από το καλάθι να χάνονται εντελώς.  Όπως μάτια βγάζει και το ότι η ομάδα μας δεν κάνει μπλοκ άουτ σαν φυσιολογική επαγγελματική ομάδα...  Στην αρχή είμαστε ακόμη και με λίγη προσπάθεια όλα μπορούν να διορθωθούν.

ΥΓ. Κρίμα για τα αλάνια που έκαναν μια πολύ ωραία κιτρινόμαυρη κερκίδα αλλά δεν μπόρεσαν να  χαρούν τη νίκη.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!